De Rollen van Weerwolven van Wakkerdam

Ga naar beneden

De Rollen van Weerwolven van Wakkerdam

Bericht  LTO op zo maa 30, 2014 11:00 am

Welkom bij online weerwolven van wakkerdam!

Leuk dat jullie allemaal mee willen doen. Het volgende bericht wordt de instructie. Dit is de eerste keer op deze site dus het is allemaal een beetje uitproberen.

Speluitleg:

Dag en Nacht:

Het spel speelt zich af in de dag en de nacht.
Over het algemeen begint het spel ‘s nachts. Dan zijn de wolven op pad om mensen op te eten. Ook andere aparte figuren mogen in de nacht hun kunsten vertonen.

Als vervolgens de dag aanbreekt raken de overlevenden in paniek en graaien ze naar hun wapens om elkaar af te maken. Gelukkig is er in de groep altijd één wijze man of vrouw die als leider de groep bij elkaar houdt. Als één geheel vermoorden ze één van hun, hopend dat hij/zij een wolf is.

Na de moord gaat iedereen weer slapen en begint het spel weer van voor af aan. Dit gaat door totdat of alle slechten of alle goede dood zijn. Maar wie zijn nou goed en slecht en wat kan iedereen?

Lees dat snel hier!

De Rollen:
Het verraden van je rol (voordat het spel beëindigd is) is strafbaar en wordt met de dood gestraft! Geintje, maar je wordt wel gediskwalificeerd.

Evil forces:

De wolf: De naam zegt het al. Deze personen zijn tot op het bot slecht en mogen elke nacht één iemand te vermoorden. Je krijgt van tevoren van de spelleider te horen wie de andere wolven zijn om mee samen te gaan werken.

Sjamaan: Deze persoon is de ziener voor de wolven. Hij mag elke nacht iemands rol zien. Dit laat hij aan de spelleider weten. Echter één probleem. Hij weet aan het begin niet wie de wolven zijn en moet deze dus gaan opzoeken.
Bange Hulpje: Het bange hulpje is bang gestraft te worden. Om dit te voorkomen mag hij/zij elke nacht iemand een negatieve stem geven voor de ophanging.

Good forces:

De Dief: De dief krijgt voordat het spel begint de keuze tussen twee overgebleven rollen. Jij mag kiezen welke het wordt. Dit laat je dan aan de spelleider weten. Hierna weet je pas welke krachten je bezit.

De Assassin: De assassin is een huurmoordenaar. De huurmoordenaar moet, voordat het spel begint kiezen aan welke kant je staat. Tenzij de spelleider verteld aan welke kant je staat. Je mag om de avond iemand vermoorden.

De Magistraat: De magistraat mag elke nacht één persoon één of twee extra stemmen geven voor de volgende ophanging. Hierdoor kan hij doorslaggevend zijn. Het aantal hoort hij van de verteller.

De Ziener: Elke nacht mag je iemands rol bekijken. Dit laat je aan de spelleider weten. Je mag niet overdag vertellen dat je iemand gezien hebt. Je moet dus met hints werken.

De Beschermengel: Je mag elke nacht iemand beschermen. Ook jezelf. Echter niet twee keer dezelfde persoon achter elkaar.

De Jager: In de nacht mag je gewoon gaan slapen. Pas als je dood gaan heb je het recht om iemand mee het graf in te nemen.

Cupido: Voordat het spel begint mag je twee mensen aanwijzen die verliefd worden op elkaar. Deze personen moeten gaan samenwerken. Als de één sterft pleegt de ander zelfmoord.

De Heks: De heks heeft elke nacht een keuze. Hij mag of iemand vermoorden of iemand beschermen. Let op. Je hebt maar één moordrankje in het spel. Voor beschermen zie beschermengel.

De Pyromaan: Hij mag elke nacht iemands rol uitschakelen. Hierdoor kan die persoon in de nacht niks doen. Kiest hij een wolf. Dan mogen alle wolven helemaal niks meer doen.

De Necromancer: Deze persoon mag gedurende het spel één keer iemand tot leven wekken. Let op je mag helaas niet jezelf weer helpen. Ga je dood, dan moet je direct een keuze maken.

Het Onschuldige kindje: Het onschuldige kindje krijgt elke nacht het bericht te lezen waarin de wolven aangeven wie er moet sterven. Ook krijg je één extra hint van de spelleider. Uit het bericht kun je informatie over de wolven halen.

De Vampier: De vampier is besmet met een virus en kan deze verspreiden. De vampier gaat in de nacht op bezoek bij anderen en kan dus niet worden aangevallen. Tenzij degene waar hij is wordt vermoord. Dan gaat hij mee. Hij heeft de kracht om eenmaal iemands kaart in te zien. Dit is de persoon die hij heeft gebeten.

Useful forces:

De Oude Wijze: Deze ouwe wijze heeft overdag de beslissende stem. Hij/zij zorgt ervoor dat er bij een gelijkspel zijn keuze wint. De mensen stemmen overdag wie de dorpswijze wordt. Je mag echter niet op jezelf stemmen (we zijn toch geen corrupte politici?)

De Geliefden: Deze twee zijn door Cupido gekozen om voor het hele spel samen te zijn. Zij moeten met ze tweeën overleven en vallen buiten het goede of het kwade. Echter als de ene dood gaat dan volgt de anderen.
avatar
LTO

Aantal berichten : 481
Registratiedatum : 26-11-10
Leeftijd : 27
Woonplaats : Purmerend

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum